Välkommen till Demensförbundet

Demensförbundet är ett handikappförbund. Vi är den största organisationen i Sverige som arbetar för att förbättra förhållandena för demenssjuka och deras anhöriga, både centralt och lokalt. Vi har en unik ideell stödverksamhet i våra 122 Lokala Demensföreningar runt om i landet. 
Följ oss även på Facebook

Dags att söka stipendium

Varje år delar Demensfonden ut stipendier för medicinsk forskning, omvårdnadsforskning, utveckling av stöd till demenssjuka och deras anhöriga samt information. Ansökningstiden i år går ut den 17 februari. Läs mer om hur du ansöker »

När livet inte blir som man tänkt sig

Vid 56 års ålder kom de första tecknen på att allt inte stod rätt till med Olfos maka Marianne. Det skulle visa sig att hon drabbats av Alzheimers sjukdom. Läs mer »

Symptom på demenssjukdom

Hans-Inge Lindeskov berättar om tidiga sympton vid sekundära demenssjukdomar med den gemensam nämnaren att demens inte är huvudsymptomen, men att de i vissa fall kan orsaka demens. Läs mer »

Kliniska apotekare

En studie vid Umeå universitet visar att kliniska apotekare ger bättre och säkrare läkemedelsanvändning vilket minskar risken för återinläggningar på sjukhus.
Läs mer »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår