Telefonrådgivning:
010-175 50 56

Karlshamn

Välkommen till demensföreningen i Karlshamn

Vi vill förbättra förhållandena för människor med demenssjukdom och ge stöd till deras anhöriga.

Karlshamns kommun har idag 11 demensboenden och två demenssköterskor. Det finns även avlösning i hemmet.

Vem kan bli medlem?

Anhöriga, personal och andra med intresse för frågor om demenssjukas och anhörigas situation.

Hur blir DU medlem?

Medlemsavgiften är 200 kr/år, stöd/familjemedlem 50 kr/år. Den sätts in på
BG 348–8251.

I vår medlemsavgift ingår:

  • Tidningen Demensforum 4 nr/år
  • Anhörigbok med information och praktiska råd
  • Löpande information om vår verksamhet

Vår verksamhet bygger på att anhöriga till demenssjuka kan träffas under gemytliga former. Exempelvis via medlemsträffar, föreläsningar, anhörigträffar, musikcaféer, utflykter, julfester med mera. Hjärtligt välkommen som medlem!

Har du frågor, så hör gärna av dig till:

Carina Frisk, 0702 78 80 62, carina62frisk@hotmail.com
Annette Broberg, 0730 81 47 58
Viveka Svensson, 0760 17 71 37


Aktivitetsbank

Vi i styrelsen i Karlshamns demensförening bestämde oss för att, under 2022, skapa en ”aktivitetsbank”. Syftet med vår ”aktivitetsbank” är att, till att börja med, erbjuda våra medlemmar att låna material som dels gynnar att upprätthålla kunskaper (hjärnan) och motorik (kroppens små och stora rörelser) så länge som möjligt. Vissa material är ”vanliga” spel och vissa är framtagna specifikt för att stötta demenssjuka. Tanken är också att hjälpa till att skapa stunder, hemma under dagarna, som är trevliga, roliga och locka till samtal om nutid och dåtid tillsammans med sina anhöriga. Forskning och erfarenhet visar att det gynnar demenssjuka på flera sätt när deras förmågor stimuleras och hålls aktiva. Det vill vi gärna hjälpa till att underlätta för.

I länken här nedan finns en innehållsförteckning över det material vi har nu samt lite om hur de används. Med tiden kan listan komma att utökas och utlånen vidgas till alla som vill och behöver. Vi har ett samarbete med kommunens bibliotek för distribuering av material till de som vill låna. I kommunens större orter finns bibliotek och där kommer man kunna hämta och lämna de material man vill låna. Lånetiden är 2 veckor. För att göra en beställning ringer man bibliotekarie Catharina Montan på 0454-812 34 som hjälper till och fixar distribuering till önskat bibliotek. Det enda man behöver, just nu i början, är att vara medlem i föreningen och ett lånekort. Har man inget lånekort så kan det fixas direkt vid första lånetillfället.


Genom ett  medlemskap i Demensföreningen i Karlshamn godkänner du villkoren i vår policy för hantering av personuppgifter (GDPR). Policyn går att läsa i sin helhet på Demensförbundets hemsida: www.demensforbundet.se/gdpr

Kontakt
Ordförande
Patrik Nilsson
Höghultsgatan 43
231 55 Trelleborg
Mobil: 0707-38 49 20
E-post: hantverksfoer@hotmail.com
Bankgiro: 348-8251

Bli medlem Ge en gåva Upp
Telefonrådgivning: 010-175 50 56
E-post: radgivning@demensforbundet.se