Telefonrådgivning:
010-175 50 56

Yngrenätverket

Välkommen till nätverket för dig som är under 67 år och partner till en person med en demenssjukdom. För att kunna gå med i nätverket behöver du vara medlem i Demensförbundet.

Så startade nätverket

Våren 2001 tar en man kontakt med Demensförbundet. Hans 33-åriga hustru är demenssjuk och de har två barn, 2 och 5 år gamla. Läs mer >

Berättelsen om Birgitta och Kent

”Barnen var små när Kent fick diagnosen” Birgitta och Kent Wännström var mitt uppe i livet. Barnen hade inte ens fyllt tio år. Då fick Kent diagnosen Alzheimer.
Här är deras berättelse >

Birgitta och Kent

Yngrenätverket Söder träffades 7 oktober i Alvesta

Det var 7 deltagare på Yngrenätverket Söders träff. Vi hade Familjens jurist med på länk som informerade om framtidsfullmakt och svarade på många frågor, det var mycket uppskattat. Gruppen delade sina berättelser och sin situation med varandra. God mat och fika, kvällen avslutade deltagarna i relaxavdelningen. Resultatet blev nya vänskapsband som håller kontakt med varandra via telefon, mejl och sluten Facebook grupp.

Projekt om yngre personer med demens och deras anhöriga söker deltagare

Hur är vården och omsorgen organiserad för yngre personer med demenssjukdom? Typer av stöd, insatser och nöjdhet hos personerna själva och deras anhöriga.

Att ha en demenssjukdom kan påverka livet på många olika sätt både för personen själv och för anhöriga. Det saknas idag kunskap om vilken typ av stöd och vård yngre personer med demens och anhöriga behöver och får. Kunskapen är viktig för att kunna anpassa och förbättra vården och stödet. Vid Hälsohögskolan i Jönköping pågår ett projekt där man är intresserad av vilka erfarenheter yngre personer med demenssjukdom samt deras partners har av att leva med demenssjukdom, vilka behov som finns, och vilka typer av vård och stöd de får och behöver. Just nu pågår rekrytering av deltagare till studien.

Tycker du projektet låter intressant och vill läsa mer samt anmäla intresse till studien så finns mer information här: https://ju.se/forskning/yngre-med-demenssjukdom

Lyckat familjeläger för drabbade familjer

Vi välkomnade över 50 deltagare till ett efterlängtat familjeläger en helg i juli, där alla fick möjlighet att utbyta erfarenheter, få kunskap och information och ta del av en massa aktiviteter i en vacker miljö vid havet i Åsa, Kungsbacka.

Läs mer här: https://www.demensforbundet.se/lyckat-familjelager-for-drabbade-familjer/

Bli medlem Ge en gåva Upp
Telefonrådgivning: 010-175 50 56
E-post: radgivning@demensforbundet.se