Demensförbundet

Demensförbundet startades 1984 och är idag Sveriges största anhörigorganisation för demenssjuka och deras anhöriga.

Vi arbetar för att förbättra förhållandena för demenssjuka och deras anhöriga. Vi har en unik stödverksamhet i våra 110 demensföreningar som arbetar ideellt runt om i landet och vi har cirka 10 400 medlemmar.

Demensförbundet är politiskt och religiöst obunden och har inga avtal med läkemedelsindustrin. Demenssjuka och deras anhöriga är våra uppdragsgivare.

Förbundet får statligt handikappbidrag från Socialdepartementet. Demensförbundet har ett litet kansli med fyra heltidstjänster och två deltidstjänster. Vi finns på söder i Stockholm.

Demensförbundets styrelse består av sju personer som träffas var sjätte vecka. Styrelsen väljs på Förbundskongressen som hålls vart tredje år. Nästa kongress är hösten 2021.

Förbundet har central telefonrådgivning för demenssjuka och anhöriga/närstående som är medlemmar. 
Telefonrådgivningens telefonnummer är  0485 - 375 75.

 

 

 

 

 

 

 

Sekretesspolicy om marknadsföring

 

 

GRINDEN
En tid efter att jag fått min demensdiagnos levde jag i ett vakuum och var på väg att dra mig undan. Då kom jag i kontakt med Demensförbundet. Jag deltog i en konferens som de anordnade.

På hotellrummet hängde en tavla föreställande en grind. Den fångade mig. Bakom grinden ett spännande landskap och i landskapet spännande upplevelser…

Tankarna kom…
Öppna grinden och se Dina möjligheter!Glänta på grinden och bli vän med Din värld!Öppna grinden och kliv in i gemenskapen!

För mig blev grinden en symbol. Jag kände att den inte skulle vara stängd utan öppen. Livet måste gå vidare! Man kan inte stänga sig inne. Öppna grinden och gå ut, sök kunskap, gemenskap och värme.

Roland Klang

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår