Telefonrådgivning:
010-175 50 56

Ordföranden i Gislaveds demensförening: ”Verkligen ingen bra idé att flytta på ett boende”

Laila Rosén är ordförande i Gislaveds demensförening. Till tidningen Värnamo Nyheter säger Laila att socialnämndens beslut att stänga boenden i Gislaveds kommun är oroande för framtiden.

Enligt artikeln dras kommunen med stora ekonomiska bekymmer och enbart socialnämndens förvändande underskott ligger på 40 miljoner kronor. Ett boende som hotas av nedläggning är Hagagården i Smålandsstenar. Kritiken mot nedläggningen har varit omfattande och en som ser oroligt på situationen är Laila Rosén. Enligt demensföreningen är det djupt olyckligt att flytta på demenssjuka till en ny miljö där de inte känner igen sig. Detta är extra viktigt för just dessa personer som kan uppleva oro och otrygghet om de flyttas till en ny miljö.

Enligt Laila har Gislaved tidigare varit en framgångskommun när det gäller demensvård, så hon anser naturligtvis att det oroande att de nu börjar montera ner den.

Laila menar att en flytt av de som bor på Hagagården inte bara innebära problematik för de som bor där, utan även för anhöriga.
– Det är också ett trauma för anhöriga som redan gått igenom att en gång lämna in en närstående till ett boende när de själva inte klarat av att ta hand om personen mer, säger hon till Värnamo Nyheter. Hon hoppas att socialnämnden ändå ska rösta ner förslaget om nedläggning den 27 augusti.

Den 15 augusti väntar ett stormöte i Smålandsstenar då Medborgargruppen, Gislaveds demensförening och invånare ska möta kommunens politiker för att diskutera det nedläggningshotade boendet.

Källa: Värnamo Nyheter

Bli medlem Ge en gåva Upp
Telefonrådgivning: 010-175 50 56
E-post: radgivning@demensforbundet.se