Telefonrådgivning:
010-175 50 56
(mån-fre 10-20, lör 10-12)

”Hjälp – jag har Alzheimer!?”

Henrik Frenkel, affärsjournalist, under många år chef för nyhetsprogrammet Aktuellt i SVT, blir ny ambassadör för Alzheimerfonden. Henrik har startat bloggen ”Hjälp – jag har Alzheimer!?”

Hernik Frenkel

Henrik Frenkel, affärsjournalist, under många år chef för nyhetsprogrammet Aktuellt i SVT, blir ny ambassadör för Alzheimerfonden.

– Varje år får cirka 25 000 personer en demensdiagnos. De kan fylla Globen i Stockholm. Var ser man alla dem? Vi hör anhöriga och läkare prata om sjukdomen men de som själva fått diagnosen hörs inte, syns inte. Jag vill bryta stigmat kring världens mest kända okända sjukdom, säger Henrik Frenkel.

Så här skriver Alzheimerfonden i sitt pressmeddelande:

”Henrik Frenkel har mer än trettio års erfarenhet av att arbeta med affärsjournalistik inom radio, tv och press. Han har bland annat varit chefredaktör för Veckans affärer, startade tidningen Chef på 1990-talet och har i många år varit en uppskattad moderator och programledare.  Det var i april i år som han fick diagnosen MCI (mild kognitiv minnesstörning) med trolig utveckling till Alzheimer. Kort tid efter beskedet började han blogga om sina tankar kring sjukdomsbeskedet. Hans blogg har fått ett mycket stort gensvar.

– Många drabbade och anhöriga har hört av sig, tackat mig och sagt att livet hade blivit så mycket enklare om de inte lagt ner så mycket energi på att dölja sjukdomen. Det känns som att min blogg har öppnat upp någonting. Jag formulerar mig enkelt och försöker att inte vara sentimental. Jag vill inte att folk ska synd om mig. Jag vill att de ska lyssna.

Lyssna på Henriks podd och läs hans blogg och se inslaget i Nyhetsmorgon på TV4.

Bli medlem Ge en gåva Upp
Telefonrådgivning: 010-175 50 56
E-post: radgivning@demensforbundet.se