Möten med minnen - Livrustkammaren

Välkommen på visning i Livrustkammaren!

Visningarna är gratis men det är bara 10 platser på varje visning.

Anmälan sker genom att ringa 08-4023030 vardagar kl.9-12 eller mejla lrk.bokning@lsh.se Visningen tar ca 45 minuter. Livrustkammarens adress är Slottsbacken 3 i Stockholm. Vi är i Kungliga Slottets södra flygel. Mer information om oss finns på www.livrustkammaren.se

Tre kungar – tre skott
Gustav II Adolf, Karl XII och Gustav III var alla tre krönta kungar i 21 år innan de blev skjutna. I den här visningen pratar vi om de tre kungarna och hur det gick till när de dog.
Dag: Måndag 23 januari
Tid: 11:00

Rustningar och vapen
Livrustkammaren var ursprungligen kungarnas vapenförråd. Vi tittar på rustningar och vapen och det blir även tillfälle att prova en hjälm och känna på en brynja.
Dag: Måndag 13 februari
Tid: 11:00

Kungligt mode
I Livrustkammarens samlingar finns ca tusen kungliga dräkter bevarade. Vi tittar på hur det kungliga modet utvecklats från 1500-talet fram tills idag. Vi känner på olika material. Vet du att även rustningar följde modet?
Dag: Måndag 13 mars
Tid: 11:00

Kungliga vagnar
I Livrustkammaren finns Sveriges äldsta bevarade paradvagn, den s.k. kröningsvagnen. Vi tittar på den och några andra kungliga vagnar längst ner i museet. Vem åkte i dem och vad kan vi se på vagnarna?
Dag: Måndag 24 april
Tid: 11:00

Progam (PDF)

Samtalsgrupp för anhörigvårdare i Mölndal

Välkommen, du som vårdar en person med demenssjukdom.

Vi träffas i en liten grupp, alla i samma situation, byter erfarenheter och ger varandra råd och stöd. Begränsat antal platser.

Dag: Måndagar. Första träffen den 30 januari
Tid: 10:30-12:00
Plats: Kulturhuset Möllan,Träffhallen, våning 2
Anmälan: Anhöriglotsen, Mölndal. Telefon 031-315 26 25
Information: Birgitta Garnemark.Telefon 0738-00 72 12

Välkomna!

« Tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår