Här hittar du en förteckning över de artiklar som vi publicerat på hemsidan

"Tack vare" Alzheimer blev de vänner för livet
Anita och Birgitta blev snabbt bästa vänner när de träffades i en samtalsgrupp för personer med demenssjukdom som nyligen fått sin diagnos.

När demenssjukdomen slog till mot familjen i Strömstad
Tony var 63 år när han fick sin Alzhemerdiagnos. Här berättar han och hustrum Margareta om hur sjukdomen förändrat deras liv.

När demenssjukdomen kommer in i livet blir ingenting som förr.
Ingrid och Gunnar Andersson berättar.

Demensförbundets Yngrenätverk
Christina Hansson, ansvarig för nätverket, berättar om nätverket och välkomnar nya medlemmar.

Det kom ett brev. Susanna Mateus Gloria skrev till Stefan Lövén och Lena Hallengren om sin och sina kollegors arbetssituation inom demensvården och uppmanar statsministern att komma och arbeta en vecka hos democh verkligen sätta sig in i hur utsatta dessa människor är.

Maggan - välkänd profil som hjälper föreningarna
Margareta är förbundskonsulent och tar hand om Demensförbundets lokala föreningar. Här berättar hon om sitt arbete.

Utbildning och tandvårdsstöd
Viktigt för demenssjukan munhälsa. Intervju med sjukhustandläkare Hans Flodin, Västerbottens läns landsting.

Felaktiga läkemedel till demenssjuka kan ge svåra biverkningar och öka dödligheten
Yngve Gustafson, överläkare och professor i geriatrik vid Norrlands universitetssjukhus; - Att medicinera en människa med demens är lika svårt som att medicinera ett för tidigt fött barn.

Forskare visar: Här uppstår Alzheimers sjukdom

När demenssjukdomen drabbar en hel familj mitt i livet
När Gunnar Dexklev i 45-årsåldern drabbades av demens, började en resa för familjen som förändrade tillvaron på ett förödande sätt.

Demensbyn - ett värdigt liv med kvalitet, eller en inhägnad låtsasvärld?
Ett besök i Svendborgs demensby i Danmark.

Forskning på okända gener ger svar om demenssjukdom i släkten
Carolina Graff, professor i genetisk demensforskning på Karolinska Institutet är en av Demensfondens stipendiater. Här berättar hon om sin studie och sitt arbete.

Kan läkemedel mot herpesvirus bromsa utvecklingen av Alzheimers?
Hugo Lövheim vid Umeå universitet om den första kliniska studien.

Här får du hjälp med dina mediciner
Be apotekspersonalen gå igenom alla dina mediciner för att upptäcka om några är olämpliga eller ”krockar” med varandra.

Lider de styrande av faktaresistens?
Katastrof hotar nom demensvård och äldreomsorg skriver Demensförbundets ordförande Pär Rahmström.

Träning vid demens gav bättre balans och minskat hjälpbehov
Annika Toots, doktorand vid institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering vid Umeå universitet berättar om sin unika studie.

Fallolyckor innebär stort lidande och kostar samhället miljarder
Varje år skadas över 300 000 personer så allvarligt att de söker akutvård. Närmare 73 000 av dessa måste läggas in och omkring 1 700 dör.

Frontallobsdemenser kräver stort vårdbehov och drabbar oftast yngre
Lars-Olof Wahlund, professor i geriatrik vid Karolinska Institutet berättar.

Kommunens önskemål om god man fick avslag

Luleå tingsrätt gick på Demensförbundets linje.