Internationella Alzheimerdagen den 21 september 2016

Den 21 september är en dag då våra tankar går extra mycket till de demenssjuka och deras anhöriga/närstående över  hela världen. Det är internationella Alzheimerdagen som är instiftad av Alzheimer Disease International. Dagen har uppmärksammats sedan 1986.

Demensförbundet har nu i många år uppmärksammat Alzheimerdagen runt om i hela landet med olika aktiviteter såsom föreläsningar och utställninga,r både själva och i samarbete med både kommunen och till exempel studieförbunden.

Mycket kunskap och information har getts till allmänheten, politiker, vårdpersonal och självkart till dem som är drabbade själva och deras anhöriga.

Våra aktiviteter, både den 21 september och för resten av året, hittar du i vår kalender. Många föreningar har även annonserat i lokalpress. Vill du veta vad föreningen på din ort gör, så hittar du en lista av dem alla här.

För 30:e året uppmärksammas den 21 september Internationella Alzheimerdagen.